Zimne ciasto - przepis. Przepisy na Ciasta bez pieczenia, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1 kg twarogu-wiaderko
0,5 l śmietany 30%
żelatyna-niecała opakowanie
0.5 szkl cukru pudru
6 paczek herbatniki                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilośći gorącej wody.  Śmietanę ubić utrwalić cukrem i lekko połączyć z twarogiem a następnie dodać przestudzoną  żelatynę. Na dnie blachy ułożyć herbatniki, wylać ciasto i odstawić w chłodne miejsce. Na wierzch można polać galaretkę i ozdobić sezonowymi owocami!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.