Stokrotka rozsmakował(a) się w tym!
Drożdże rozmieszać z łyżką ciepłego mleka, łyżeczką cukru i łyżką mąki a gdy podrosną dodać do maki. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać do ciasta i tyle ciepłego mleka aby powstało wolne ciasto. Na koniec dodac roztopiony tłuszcz. Odstawic do wyrośnięcia. Bułeczki można formowac na dwa sposoby.
Masa:
Utrzec margarynę ż żółtkiem i cukrem, dodac ser, cukier waniliowy i pianę z białek.
 Sposób I :  Ciasto rozwałkować,  formować bułeczki w środek nakładając nadzienie. 
SposóbII :  Ciasto podzielić na niewielkie kule, każdą spłaszczyć na placek. W środku każdego placuszka,                  zrobić dołek i nakładać twarożek. 
Odstawić do wyrośnięcia. Gdy wyrosną posmarować białkiem. Piec 180-200/ 20-30h
                                                                                      SMACZNEGO! 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.