-	300 g bobu
-	3 pomidory
-	3 ziemniaki
-	1 duża cukinia
-	1 bakłażan
-	1 cebula
-	2 ząbki czosnku
-	natka pietruszki
-	3 łyżki oliwy z oliwek
-	majeranek
-	1 łyżka Sosu piri-piri Tarsmak
-	500 ml wody
-	sól, pieprz
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz. Pokrój na półplasterki, podobnie jak ziemniaki, cukinię, bakłażan i cebulę. Czosnek sprasuj i dodaj do warzyw. Dodaj 1 łyżkę sosu piri-piri Tarsmak. W dużym garnku rozgrzej oliwę, włóż wszystkie warzywa, oprócz pomidorów. Smaż przez 5 minut, cały czas mieszając. Następnie dodaj bób, dolej wodę, doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu do miękkości warzyw (około 20 minut). Po tym czasie dodaj pomidory, pietruszkę i dopraw solą, pieprzem oraz majerankiem. Gotuj jeszcze przez 5 minut. Tak zrobione leczo przelej do głębokich talerzy, udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!