Piernil przekładaniec - przepis. Przepisy na Pierniki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Piernil przekładaniec
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Na ciasto :
50 dag mąki
10 dag cukru
25 dag miodu
3 jajka
13 dag masła
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki sody
Ponadto :
250 ml mleka
1 budyń waniliowy z cukrem
3 łyżki cukru
12 dag miękkiego masła
50 dag powideł śliwkowych
1 galaretka morelowa
gotowa polewa czekoladowa
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                
- W rondelku roztop masło oraz miód , wystudź . Do miski wsyp suche składniki ciasta , wymieszaj je . Dodaj do nich roztrzepane jajka , masło z miodem i dokładnie wymieszaj . Ciasto podziel na 4 równe części i przełóż do keksówek wyłożonych papierem do pieczenia . Piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni C . Wystudź .
- Przygotuj krem budyniowy . W 1/2 szklanki mleka wymieszaj proszek budyniowy i cukier . Pozostałe mleko zagotuj . Gdy zacznie wrzeć , wlej zawartość szklanki i ugotuj budyń . Odstaw na chwilę , by lekko przestygł . Masło ucieraj mikserem przez kilka minut . Dodawaj po łyżce budyniu i miksuj , aż krem będzie gładki . W rondelku zagrzej powidła . Gdy będą gorące , wsyp galaretkę , wymieszaj i odstaw by nieco przestygła .
- Pierwszy kawałek ciasta posmaruj połową powideł , przełóż drugi kawałek i posmaruj go kremem budyniowym . Na to połóż przeci kawałek ciasta , posmaruj pozostałymi powidłami i przykryj ostatnim kawałkiem ciasta . Wierzch i boki ciasta ozdób polewą czekoladową .

              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.