Wigilijne śledzie po kaszubsku - przepis. Przepisy na Potrawy z ryb, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Wigilijne śledzie po kaszubsku    
 
    
        Wigilijne śledzie po kaszubsku
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        0,5 kg płatów śledziowych
3 cebule pokrojone w kostkę
Zalewa do śledzi:
3,5 szklanki wody
1 szklanka octu
2 liście laurowe
ziele angielskie
pieprz w ziarnach
dodatkowo:
4 duże cebule pokrojone w piórka
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
trochę ostrego ketchupu
0,5 łyżeczki cukru
sól
pieprz
oliwa
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Zalewę zagotowujemy i wystudzamy. Śledzie kroimy w 2 cm paseczki i na przemian z cebulą pokrojona w kostke układamy w 1l słoiku warstwami, zalewamy wystudzoną zalewą. Wkładamy do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie śledzie  odcedzamy z zalewy i wrzucamy do miseczki bez teh cebuli. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojoną cebulę, dodajemy koncentrat, ketchup, cukier, sól i pieprz do smaku- chwilę dusimy i studzimy. Ostygnięte dodajemy do śledzi, mieszamy i wkładamy do lodówki w celu przegryzienia :) Smacznego!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.