RURECZKI Z KREMEM - przepis. Przepisy na Ciasteczka, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Ciasto: 250 g margaryny, 500g mąki pszennej, 250g śmietany 18%, szczypta soli, cukier trzcinowy do obtoczenia rurek.  
Masa: kostka margaryny, szklanka cukru pudru, 1 żółtko, 2 szklanki zmielonych orzechów zalać szklanką wrzącego mleka, łyżka spirytusu 
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Wszystkie składniki wyrobić-wstawić do lodówki na 30 min. Ciasto rozwałkować cieniutko, pokroić w długie wąskie paski o nawinąć na foremkę - rurkę posmarowaną masłem. Piec 30 min w 180 stopni.
Margarynę, cukry utrzeć na puch, dodać żółtko i porcjami "papkę" z wystudzonych orzechów. Dolać spirytus dla zaostrzenia smaku i wszystko wymieszać
Ostudzone rureczki nadziewać gotową masą - produkt finalny - mucha nie siada:)
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.