Zagnieść ciasto ze wszystkich składników. 
Połowę rozwałkowac i przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. 
Piec przez ok. 15 min w temperaturze 190°C. To samo zrobić z drugą częścią ciasta.
Z 1 l mleka odlać szklankę i wymieszać z mąkami. 
Pozostałe 750 ml zagotować razem z cukrem. 
Do gotującego się mleka wlać powoli mleko z mąkami stale mieszając. 
Gotować aż budyń zgęstnieje. Odstawić do całkowitego wystygnięcia.
Orzechy posiekać, prażyć przez kilka minut na suchej patelni.
Wystudzony budyń utrzeć z masłem i kajmakiem na jednolitą masę.
Na jeden z placków wyłożyć krem, przykryć drugim plackiem. 
Wierzch posmarować kajmakiem i posypać uprażonymi orzechami.
Znika w mgnieniu oka :) a jeszcze lepsze jest na drugi dzień!
SMACZNEGO!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.