Pyszne, piaskowe, czekoladowo - kasztanowe babeczki z małymi gruszkami: - przepis. Przepisy na Ciasta z owocami, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Pyszne, piaskowe, czekoladowo - kasztanowe babeczki z małymi gruszkami:    
 
    
        Pyszne, piaskowe, czekoladowo - kasztanowe babeczki z małymi gruszkami:
        
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - 4 jajka
- szczypta soli
- 2/3 szklanki cukru
- 200 g roztopionego masła
- 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (najlepiej domowego)
- 1/2 szklanka mąki pszennej tortowej
- 1/2 szklanki mąki kasztanowej
- 100 g dobrego kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Mąki przesiać razem z proszkiem do pieczenia i dodać do nich kakao. Do jaj dodać sól i cukier i ubijać aż masa będzie puszysta i kremowa. Do ubitych jaj dolewać stopniowo, ciągle ubijając, przestudzone, roztopione masło. Dodać ekstrakt waniliowy i ubijając na niskich obrotach dosypywać stopniowo suche składniki. Masę wylać do foremek na muffinki lub babeczki (do połowy wysokości foremek) i do każdej babeczki włożyć jedną obraną, małą gruszkę z ogonkiem. Babeczki piec około 25 - 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.