Kiełbasa zapiekana w piwie z sosem paprykowo-musztardowym - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Kiełbasa zapiekana w piwie z sosem paprykowo-musztardowym    
 
    
        Kiełbasa zapiekana w piwie z sosem paprykowo-musztardowym
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - biała kiełbasa surowa - 6 szt.
- boczek surowy wędzony – 6 plasterków
- żółty ser typu gouda – 6 plasterków
- cebula - 2 średnie szt.
- piwo jasne – 1 szklanka
- odrobina oleju
- majeranek, pieprz, ostra papryka – do smaku
- sos paprykowo-musztardowy Tarsmak – kilka łyżek
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Obraną cebulę kroimy w półkrążki i krótko podsmażymy na oleju, doprawiając papryką, pieprzem i majerankiem do smaku. Kiełbasy nakłuwamy wykałaczką w kilku miejscach. Na plastrach boczku układamy cebulę, a na nią plastry sera. Na tak przygotowanych porcjach kładziemy kiełbasę i mocno zwijamy, a następnie spinamy wykałaczką. Kiełbasy wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy je piwem. Pieczemy w piekarniku przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni, aż kiełbaski i boczek ładnie się zarumienią. Podajemy z sosem paprykowo-musztardowym Tarsmak.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.