Smakowity tuńczyk w kaparowym przybraniu - przepis. Przepisy na Potrawy z ryb, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Smakowity tuńczyk w kaparowym przybraniu    
 
    
        Smakowity tuńczyk w kaparowym przybraniu
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	1 torebka Ryżu Brązowego marki Britta
•	2 filety z tuńczyka 
•	50 g marynowanych kaparów
•	150 ml śmietany lub jogurtu naturalnego 
•	1 cytryna
•	ok. 100 ml oliwy z oliwek 
•	sól i pieprz do smaku
•	bazylia do dekoracji
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Filety z tuńczyka opłucz, dopraw solą i pieprzem. Włóż do naczynia żaroodpornego i polej oliwą
 z oliwek. Następnie wsadź go do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C. Piecz przez około 35 minut. W między czasie ugotuj Ryż brązowy marki Britta według przepisu podanego na opakowaniu. 
Sos: Drobno posiekaj kapary. Śmietanę lub jogurt podgrzej na małym ogniu, cały czas delikatnie mieszając dorzuć kapary. Dopraw pieprzem i limonką do smaku.
Upieczonego tuńczyka, polanego sosem podaj z porcją Ryżu Brązowego marki Britta. Ozdób plasterkami cytryny oraz bazylią.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.