- filet z kurczaka                                  4 szt. po ok. 120g
- pieczarki świeże                                10 średnich sztuk
- cebula                                                   1 średnia szt.
- sól, pieprz do smaku
- świeży rozmaryn                             
- ziemniaki                                            4 średnie sztuki
- olej                                                       2łyżki
- sos koperkowy „Tarsmak”
Filety z kurczaka doprawić solą i pieprzem, posmarować niewielką ilością oleju i zgrillować na dobrze rozgrzanej patelni. Pod koniec grillowania dodać pieczarki i cebulę pokrojoną w półplasterki i małą gałązkę świeżego rozmarynu. Całość chwilkę przesmażyć, wymieszać, a następnie przykryć i poddusić 2-3 minuty na wolnym ogniu. Podawać z pieczonymi ziemniakami, a ziemniaki koniecznie z sosem koperkowym „Tarsmak”
Ziemniaki pieczone: dokładnie umyte posmarować olejem i do piekarnika na ok. 1 godzinę – temp. 200st.C
Smacznego!