ciasto drożdżowe z jeżynami - przepis. Przepisy na Ciasta z owocami, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        ciasto drożdżowe z jeżynami
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        ok. 3 szklanki mąki tortowej, szklanka mleka, 2 jajka, pół paczki świeżych drożdży, pół szklanki drobnego cukru, 25 g margaryny do pieczenia, 2 łyżki wody, świeże jeżyny                     
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Drożdże należy rozrobić w ciepłym mleku. Do miski wrzucić mąkę, jaja, cukier, margarynę, mleko i drożdże. Wyrobić ciasto na gładką masę i odstawić na ok. 30 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Połowę ciasta nakładam do wysmarowanej tłuszczem formy. Dodaję świeże jeżyny i nakładam pozostałe ciasto. Pieczenie trwa ok. 40 minut w temp. 180°C.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.