Zupa krem z bobu i czosnku na bazie serka topionego - przepis. Przepisy na Kremy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Zupa krem z bobu i czosnku na bazie serka topionego    
 
    
        Zupa krem z bobu i czosnku na bazie serka topionego
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	300 gram bobu
•	1 mała cebula
•	1 mała marchewka
•	1 ziemniak
•	2 ząbki czosnku
•	1 łyżka oliwy z oliwek
•	0,5 l bulionu (warzywnego lub mięsnego)
•	25 g sera topionego paprykowego 
•	Sól, pieprz
•	Szczypta gałki muszkatołowej
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Bób ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odstawić do ostudzenia, następnie obrać z łupinek. Obrać ziemniaka, cebulę i marchew, pokroić je w kostkę i podsmażyć na oliwie z oliwek, do momentu, aż cebula lekko się zeszkli. Podsmażone warzywa zalać bulionem i gotować przez kwadrans. Dodać bób i gotować jeszcze kilka minut, aż marchewka i ziemniaki będą zupełnie miękkie. Dodać paprykowy ser topiony. Całość zblendować, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Smacznego!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.