Paluchy wiedźmy - przepis. Przepisy na Ciasteczka, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Paluchy wiedźmy
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        220 g miękkiego masła
100 g cukru pudru
1 łyżeczka aromatu waniliowego
400 g mąki pszennej
1 łyżeczka soli
50 g obranych migdałów                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Wszystkie składniki, oprócz migdałów, zagnieść szybko, i wstawić do lodówki na 30 minut. Z ciasta uformować palce (mniej więcej naturalnej wielkości). 
Na każdym palcu zrobić nożem lekkie nacięcia w zgięciach i wcisnąć migdały w miejsce paznokci. Ponownie schłodzić 30 minut w lodówce. 
Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.