• 8 kromek z chleba kanapkowo – tostowego Dan Cake,
• 400 gram kurek,
• 2 pietruszki,
• 2 marchewki,
• seler,
• por,
• ząbek czosnku,
• średniej wielkości cebula,
• 0,5l bulionu drobiowego,
• sól, pieprz,
• masło,
• ulubione zioła,
• natka pietruszki
Wcześniej przygotowujemy bulion. Kurki oczyszczamy, kilka odkładamy do dekoracji, resztę podsmażamy na maśle. Gotowe grzyby dodajemy do bulionu. Następnie kroimy warzywa, podsmażamy chwilę i stopniowo dodajemy do wywaru. Całość gotujemy około 20/25 minut, aż warzywa będą miękkie. W tym czasie podpiekamy grzanki np. w piekarniku i wycinamy z nich serca. Zupę miksujemy na gładki krem i doprawiamy według uznania. Podsmażamy resztę kurek. Gotowy krem przelewamy do miseczek, dekorujemy grzybami oraz świeżą natką pietruszki.