Ciasteczka owsiano-bakaliowe - przepis. Przepisy na Inne ciasta, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Ciasteczka owsiano-bakaliowe
        
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Składniki (8 ciasteczek)
3/4 szklanki błyskawicznych płatków owsianych lub jaglanych
garść rodzynek, sezamu, maku, ziaren słonecznika lub siemienia lnianego, wiórki kokosowe
2 łyżki masła
czubata łyżka miodu
1 jajko
pół szklanki mąki pszennej lub pszennej razowej
0,5 łyżeczki sody lub proszku do pieczenia                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                W dużej misce mieszamy płatki z bakaliami oraz sodą/proszkiem do pieczenia.
 W garnku rozpuszczamy masło z miodem - wlewamy do płatków i mieszamy.
 Dodajemy jajko i mąkę. Jeszcze raz dokładnie mieszamy.
 Formujemy niewielkie ciasteczka i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
 Pieczemy w 180 st. C przez ok. 12 min.W połowie pieczenia przekręcamy na drugą stronę.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.