Nasączenie biszkoptu: z podany składników ugotować kompot. Truskawki oczyścić, zalać wodą, połączyć z cukrem. Delikatnie mieszać do momentu zagotowania. Kompot wystudzić i odcedzić.
Zimną śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier puder.  Masę połączyć z serkiem mascarpone i dokładnie wymieszać. Truskawki oczyścić 
 i przekroić na połówki. Przygotować galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Blat biszkoptu nasączyć kompotem truskawkowym. Wyłożyć masę mascarpone 
 i pokrojone owoce. Powtórzyć czynność na kilku warstwach. Tort posmarować cienką warstwą kremu, udekorować truskawkami i zalać półpłynną galaretką. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.