Składniki:
Ciasto (2 pizze):
•	250 g mąki pszennej
•	ok. 160 ml ciepłej wody (nie gorącej) (plus mąka do podsypywania)
•	7 g drożdży suszonych
•	1 łyżeczka soli
•	1 łyżeczka cukru
•	1 łyżka oliwy Extra Vergine (plus 1 łyżka do posmarowania ciasta) 
Dodatki:
•	150 g gorgonzoli
•	150 g mozzarelli
•	1/2 pęczka szparagów zielonych
•	1 słoiczek anchois
•	garść oliwek czarnych bez pestek Cacerena 
•	garść pomidorów koktajlowych
•	bazylia (świeża)
•	oliwa Extra Vergine – Trufle 
Wykonanie
1. Przesiej mąkę. Dodaj cukier, sól, drożdże, składniki wymieszaj.
2. Dodaj wodę, całość wymieszaj. Ciasto powinno być elastyczne i łatwo odchodzić od rąk. Jeśli jest zbyt wilgotne delikatnie podsyp mąką.
3. Ciasto uformuj w kulkę, posmaruj oliwą, przełóż do miski, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (ok. 1 godzina).
3. Wyrośnięte ciasto podziel na dwie części. Każdą z nich podsyp mąką i rozwałkuj. Przełóż do formy.
4. Odłam końcówki szparagów. Potnij je na mniejsze części. Oliwki pokrój w plasterki. Pomidorki pokrój na połówki.
5. Wyłóż po 1/2 porcji sera na każde z ciast.
6. Wyłóż pozostałe składniki.
7. Piekarnik nagrzej w międzyczasie do 220°C.
8. Pizzę piecz na środkowej półce przez 12–15 minut, do lekkiego zarumienienia ciasta.
9. Przed podaniem posyp bazylią i polej oliwą truflową.