Aksamitny krem szpinakowo – serowy - przepis. Przepisy na Zupy warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Aksamitny krem szpinakowo – serowy    
 
    
        Aksamitny krem szpinakowo – serowy
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - 100 g serka topionego kremowego
- 300 ml słodkiej śmietany 18%
- 200 g świeżego i młodego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- Szczypta gałki muszkatołowej
- Sól, czarny pieprz do smaku
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Szpinak umyć, zmiksować ze śmietanką i dodać wyciśnięty przez praskę czosnek.
Serek topiony włożyć do garnka. Dodać zmiksowany szpinak i wymieszać wszystko oraz doprawić do smaku. Podgrzać aż do wrzenia, często mieszając aby krem się nie przypalił.
 
Smacznego!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.