Zupa Drwali z Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim - przepis. Przepisy na Zupy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Zupa Drwali z Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim    
 
    
        Zupa Drwali z Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - Kiełbasa z czosnkiem niedźwiedzim „Gzella”                  300 g
- wieprzowina „Gzella”                                                 400 g
- fasola                                                                1 szklanka
- kasza jęczmienna                                                1 szklanka
- cebula                                                                     1 szt.
- czosnek                                                              2-3 ząbki 
- włoszczyzna z kapustą                                             1 porcja
- liść laurowy                                                                2 szt.
- ziele angielskie                                                kilka ziarenek
- sól, pieprz                                                           do smaku
- utłuczone ziarna jałowca                                           1 łyżka
- majeranek
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Umytą fasolę zalewamy 2 litrami przegotowanej wody i zostawiamy na noc. Następnego dnia dodajemy pokrojone w grubą kostkę mięso, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i utłoczone ziarna jałowca. Wszystko razem gotujemy.
 
Kaszę myjemy, odsączamy i wsypujemy do wrzącej zupy. Zmniejszamy ogień i gotujemy około 30-40 minut. Obraną i umytą włoszczyznę drobno kroimy, cebulę przypiekamy, dodajemy do zupy razem z pokrojoną w plasterki Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim. Gotujemy kilkanaście minut. Gdy wszystkie składniki są miękkie, zupę doprawiamy majerankiem i czosnkiem z solą.
 
Smacznego!
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.