Tagliatelle w delikatnym sosie borowikowym. Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy! - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Tagliatelle w delikatnym sosie borowikowym. Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy!    
 
    
        Tagliatelle w delikatnym sosie borowikowym. Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy!
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - śmietana 18%  „Piątnica”                            250g
- Masło Ekstra „Piątnica”                               2 łyżki 
- makaron tagliatelle                                      250g
- świeże borowiki                                           500g
- cebula                                                       1 średnia szt.
- mąka pszenna                                            1 łyżeczka
- sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy              do smaku
- sos sojowy                                                 1 łyżeczka
- świeży rozmaryn                                         1 gałązka
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Oczyszczone borowiki obgotować w osolonej wodzie przez 2 minuty. Odcedzić, wystudzić i pokroić w cienkie plasterki.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć przez parę minut na maśle na wolnym ogniu. Dodać przygotowane wcześniej grzyby i wszystko chwilę razem poddusić. Następnie dodać mąkę, wymieszać z grzybami i cebulą, po czym zalać całość zahartowaną uprzednio śmietaną. Doprawić do smaku solą, pieprzem czarnym i ziołowym oraz sosem sojowym. Zagotować, dodać ugotowany według przepisu makaron i dokładnie wymieszać.
Po wyłożeniu na talerze, delikatnie oprószyć drobno posiekanym rozmarynem.
 
Smacznego!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.