- świeży karp, ok. 1,2 kg                                             
- 500 g świeżych pieczarek                                  
- 1 cebula                                                          
- 1 średni pęczek natki pietruszki                                         
- 150 g sera Gouda MSM Mońki w plastrach              
- 3 ząbki czosnku                                                             
- 2 łyżki oleju 
Pieczarki pokroić w cząstki, cebulę w kostkę i podsmażyć na oleju. Odstawić do wystygnięcia, a karpia doprawić solą i pieprzem. Do wystudzonych pieczarek dodać pokrojoną natkę, 80 gramów pokrojonego sera, oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać i nafaszerować karpia, następnie natłuścić rybę odrobiną oleju. Piec w temperaturze 180°C przez godzinę. Piętnaście minut przed końcem pieczenia, na karpia położyć pozostałe plasterki sera.
Smacznego!