Krokiety ziemniaczane z Szynką Mistrza Kołodzieja i oscypkiem - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Krokiety ziemniaczane z Szynką Mistrza Kołodzieja i oscypkiem    
 
    
        Krokiety ziemniaczane z Szynką Mistrza Kołodzieja i oscypkiem
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - Szynka (np. Mistrza Kołodzieja firmy Gzella)    150g
- cebula                                                                   4 szt.
- smalec                                                                  2 łyżki
- ziemniaki                                                              600g
- oscypek                                                                100g
- mąka pszenna                                                      6 łyżek
- natka pietruszki                                                   1 mały pęczek
- jajka                                                                       3 sztuki
- sól, pieprz do smaku
- bułka tarta                                                            1 szklanka
- olej rzepakowy do smażenia
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Szynkę i cebulę pokroić w drobną kostkę, a następnie podsmażyć na smalcu na jasnozłoty kolor. Ziemniaki ugotować, wystudzić, skręcić na maszynce do mięsa i dodać do szynki z cebulą. Dodać również starty na tarce oscypek, posiekaną natkę, połowę mąki i dwa jajka. Doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wyrobić. Jeśli masa jest za luźna, dodać bułkę tartą.
Uformować krokiety, panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor na średnio rozgrzanym oleju.
Rada: Krokiety wyśmienicie smakują z sosem czosnkowym!
Smacznego!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.