Kurczak z szynką parmeńską i octem balsamicznym - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Kurczak z szynką parmeńską i octem balsamicznym    
 
    
        Kurczak z szynką parmeńską i octem balsamicznym
        
		
			
					o.i.a rozsmakował(a) się w tym!			
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        4 filety z kurczaka (ok. 500 g)
trochę masła
łyżeczka soli
szczypta pieprzu
2 łyżeczki oregano
4 duże lub 8 małych plasterków szynki parmeńskiej
200 ml śmietany
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżka bulionu z kurczaka 
2 ząbki czosnku                     
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Rozgrzej piekarnik do 225 stopni. Natrzyj filety z kurczaka solą, pieprzem i oregano i usmaż je w maśle na patelni. Owiń filety z kurczaka plastrami szynki parmeńskiej i włóż do żaroodpornego naczynia. Wymieszaj bulion z kurczaka, śmietanę, ocet balsamiczny i zgniecione ząbki czosnku i zalej tym filety z kurczaka owinięte szynką. Piecz w piekarniku około 15 minut. Posyp świeżym oregano. Podawaj z pieczonymi warzywami.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.