Schabowe roladki nadziewane pikantną kaszą - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Schabowe roladki nadziewane pikantną kaszą    
 
    
        Schabowe roladki nadziewane pikantną kaszą
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        • Ciemny Sos Uniwersalny Łowicz
• 600 g schabu bez kości
• 70 g kaszy jaglanej (waga suchej)
• łyżeczka mielonej papryki ostrej
• 0/5 łyżeczki grubo mielonego pieprzu
• 2 łyżeczki przecieru pomidorowego Łowicz
• łyżka oleju rzepakowego
• cebula czosnkowa
• 3 ogórki kiszone
• łyżka posiekanego koperku                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Do ugotowanej kaszy dodaj przecier pomidorowy, mieloną paprykę oraz pieprz. Piekarnik nagrzej do 180°. Mięso pokrój na 6 kawałków, cienko rozbij i posmaruj ugotowaną kaszą jaglaną. Zwiń i przełóż do woreczka do pieczenia. Woreczek zamknij i ułóż na blaszce piekarnika. Mięso piecz przez 40 minut. Na patelni zeszklij cebulę, dodaj pokrojone w drobną kostkę ogórki kiszone oraz słoik sosu. Chwilę duś, dopraw koperkiem. Upieczone roladki włóż do sosu i duś jeszcze przez chwilę, by smaki się połączyły.
 
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.