Krem z grzybów leśnych zapiekany z serem żółtym - przepis. Przepisy na Zupy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Krem z grzybów leśnych zapiekany z serem żółtym    
 
    
        Krem z grzybów leśnych zapiekany z serem żółtym
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	2 łyżki oleju rzepakowego
•	1 mała cebula
•	300 g świeżych podgrzybków
•	100 g świeżych kurek
•	200 g serka topionego kremowego MSM Mońki
•	500 ml mleka
•	1 łyżka ciemnego sosu sojowego
•	100 g sera Gouda MSM Mońki
•	sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny do smaku
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Kurki i podgrzybki oczyścić, pokroić w średnie kawałki i podsmażyć na oleju razem z cebulą pokrojoną w kostkę. Dodać mleko, serek topiony i całość zagotować. Następnie zmiksować i doprawić do smaku sosem sojowym, pieprzami i solą. Przelać do miseczek żaroodpornych, posypać startym na tarce serem żółtym i zapiec od góry w piekarniku. Udekorować listkami natki pietruszki.
Smacznego!
Więcej przepisów znaleźć można na www.msm-monki.pl. 
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.