Zupa z pokrzywy i mięty z grzankami - przepis. Przepisy na Kremy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Zupa z pokrzywy i mięty z grzankami    
 
    
        Zupa z pokrzywy i mięty z grzankami
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	liście pokrzywy – 3 duże garści
•	liście mięty – 2 garści
•	czosnek – 1 ząbek
•	cebula – 1 sztuka
•	masło – 30 g
•	bulion warzywny – 2 litry
•	mleczko kokosowe – 400 ml
•	sól
•	pieprz
•	gałka muszkatołowa – ¼ łyżeczki
•	chleb tostowy 3 ziarna (np. Dan Cake)                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Liście pokrzywy i mięty dokładnie wypłukać. Cebulę i czosnek obrać, rozdrobnić, poddusić na wolnym ogniu podsmażyć na maśle. Przełożyć do garnka, zalać bulionem warzywnym. Kiedy bulion zacznie się gotować dodać liście pokrzywy i mięty, zagotować. Zupę zmiksować, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zabielić mleczkiem kokosowym. Chleb tostowy 3 ziarna Dan Cake pokroić w kostkę, skropić oliwą z oliwek i zapiec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni do uzyskania złotego koloru. Zupę podawać z grzankami.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.