Mini tarty z serem, szynką i papryką oraz ketchupem - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Mini tarty z serem, szynką i papryką oraz ketchupem    
 
    
        Mini tarty z serem, szynką i papryką oraz ketchupem
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Kruchy spód:
• 1 szklanka mąki ryżowej 
• 1/3 szklanki skrobi kukurydzianej 
• 1/3 szklanki skrobi ziemniaczanej 
• 2 jaja 
• 200 gram masła 
• sól 
Wierzch:
• ketchup Kotlin Łagodny 60% mniej kalorii
• 1 czerwona papryka 
• 1 cebula 
• ząbek czosnku 
• oliwa z oliwek do smażenia 
• 250 gram żółtego sera
• salami w plastrach 
• sól, pieprz i majeranek 
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Z podanych składników na kruche ciasto zagnieć jednolitą masę. Rozwałkuj ciasto i oblep nim wnętrza mini tart. Piecz spód w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 12-15 minut, aż się zarumieni. Na patelni podsmaż posiekany czosnek i cebulę. Dodaj pokrojoną paprykę. Podsmaż wszystkie składniki i dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Zetrzyj ser i pokrój szynkę. Na wierzchu podpieczonych spodów tart ułóż podsmażone składniki, starty ser i szynkę. Całość zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut. Podawaj z ketchupem.
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.