Mini Pióra z zieloną fasolą, fetą, pomidorkami wiśniowymi - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Mini Pióra z zieloną fasolą, fetą, pomidorkami wiśniowymi    
 
    
        Mini Pióra z zieloną fasolą, fetą, pomidorkami wiśniowymi
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	Makaron Lubella Mini Pióra 1 opakowanie 400g
•	ser feta 300g
•	drobna, zielona fasolka szparagowa 300g
•	pomidorki wiśniowe 300g
•	czosnek 1-2 ząbki
•	bazylia 1 pęczek
•	natka pietruszki 1 pęczek
•	pestki z dyni 50g
•	ocet z białego wina 30ml
•	oliwa extra vergine 150ml
•	sól i pieprz do smaku	                     
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                 
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie odcedź i schłodź.
Fasolkę szparagową gotuj 3 min i schłodź w wodzie z lodem, a następnie pokrój na 2-3 cm kawałki. Pestki z dyni upraż na suchej patelni – ok. 10 minut, cały czas mieszając. Zioła grubo posiekaj. Pomidory przekrój na pół, czosnek posiekaj i dodaj do oliwy z octem, solą, pieprzem i połową ziół. Dodaj fasolkę, makaron i całość wymieszaj.
Rozłóż na cztery talerze, posyp pokruszoną fetą, resztą ziół i pestkami dyni.
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.