Langosze z sosem paprykowym i żółtym serem - przepis. Przepisy na Dania główne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Langosze z sosem paprykowym i żółtym serem    
 
    
        Langosze z sosem paprykowym i żółtym serem
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Składniki na sos:
1 cebula
1 świeża papryka czerwona
1 świeża papryka żółta
1 papryczka chili
3 ząbki czosnku
3 łyżki oleju rzepakowego
100 ml pomidorów krojonych z puszki
250 ml wody
1 łyżka wędzonej papryki czerwonej w proszku
sól do smaku
Składniki na langosze:
3 średnie ugotowane ziemniaki
30 g drożdży
400 ml ciepłego mleka
1 łyżeczka cukru
400 g mąki pszennej
1 płaska łyżeczka soli
1 łyżka oleju rzepakowego
olej do smażenia
350 g sera aldamer MSM Mońki
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Wykonanie - sos:
Cebulę i wszystkie papryki pokroić w kostkę, podsmażyć chwilę na oleju, pod koniec dodając posiekany czosnek. Następnie dodać pomidory z puszki, wodę i całość podusić na wolnym ogniu przez 15-20 minut. Dodać paprykę wędzoną, sól do smaku i wszystko dokładnie zmiksować.
 
 
Wykonanie - langosze:
Mąkę przesiać przez sito, dodać sól i wymieszać. Do mleka dodać cukier, drożdże, dokładnie wymieszać i całość wlać do mąki. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Po tym czasie dodać ugotowane i przeciśnięte przez praskę ziemniaki, łyżkę oleju i zarobić ciasto. Ponownie przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. 30-40 minut. Z ciasta odrywać niewielkie kawałki, w dłoniach formować cienkie placki i smażyć na głębokim, rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Gotowe placki posmarować sosem paprykowym i posypać obficie starkowanym żółtym serem.
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.