Spaghetti z dorszem, liściem laurowym, czosnkiem i pomidorami - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Spaghetti z dorszem, liściem laurowym, czosnkiem i pomidorami    
 
    
        Spaghetti z dorszem, liściem laurowym, czosnkiem i pomidorami
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	Makaron Lubella Spaghetti 1 opakowanie
•	filet z dorsza 500g
•	czosnek 2 ząbki
•	cytryna 1 sztuka
•	natka pietruszki do podania
•	pomidory krojone Łowicz 800g
•	ocet jabłkowy 20ml
•	olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia 2 łyżki
•	masło 30g
•	liście laurowe 8 sztuk
•	sól i pieprz do smaku
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź pozostawiając pół szklanki wody z gotowania.
Liście laurowe i posiekany czosnek przesmaż delikatnie na maśle. Dodaj pomidory, ocet, sól i pieprz. Gotuj ok. 20 minut. Dodaj rybę i gotuj przez kolejne ok. 5 minut, aż ryba rozpadnie się na płatki.
Wymieszaj sos rybny z makaronem, dodaj olej rzepakowy i wodę z gotowania makaronu, jeśli danie jest zbyt gęste. Podawaj posypane natką pietruszki.
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.