NA 4 PORCJE POTRZEBUJESZ:
•	1 szklankę płatków Lubella Mlekołaki Choco Muszelki 
•	½ szklanki mąki pełnoziarnistej Lubella
•	½ szklanki kefiru 
•	2 jajka 
•	2 łyżki miodu 
•	1 łyżeczka proszku do pieczenia 
•	olej do smażenia 
Do podania:
•	jogurt naturalny
•	miód 
•	truskawki 
•	borówki 
Białka ubij na sztywną pianę. Żółtka, mąkę, kefir, miód i proszek do pieczenia wymieszaj. Dodaj płatki i wymieszaj ponownie. Stopniowo dodaj ubitą pianę z białek. Rozgrzej olej i smaż na nim niewielkie placuszki, po minucie z każdej strony. Usmażone placuszki odkładaj na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Ciepłe placuszki podaj z jogurtem naturalnym, miodem, borówkami i truskawkami.