Składniki na 4 porcje
•	ciecierzyca – 300 g
•	soczewica zielona – 300 g
•	bulion warzywny – 2 litry
•	sól i pieprz – do smaku
•	sos sojowy – 3 łyżki
•	rozmaryn – 3 gałązki
•	Pieczywo chrupkie żytnie z sezamem Dan Cake – 4 kromki
Ciecierzycę namoczyć, odstawić na kilka godzin. Soczewicę gotować na bulionie warzywnym do miękkości. Ugotowaną soczewicę doprawić solą, pieprzem, dodać sos sojowy i rozmaryn. Całość zmiksować. Namoczoną ciecierzycę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Ugotowaną ciecierzycę połączyć z przyprawioną, zmiksowaną soczewicą. Podawać z kromką pieczywa chrupkiego żytniego z sezamem od Dan Cake.
Smacznego!