2 szklanki mleka
3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych
duża garść rodzynek Kresto
garść orzechów piniowych Kresto
5 plastrów ananasa Beach Flower
1 dojrzały banan
1 kiwi
400 g świeżych truskawek
szczypta soli
1. Truskawki umyj, usuń szypułki. Zostaw kilka do ozdoby. Resztę zmiksuj.
2. Mleko zagotuj, dodaj sól i płatki, rodzynki, oraz pokrojonego ananasa i pokrojonego w kostkę banana. Dodaj zmiksowane truskawki. Gotuj 3 minuty, cały czas mieszając.
3. Rozlej owsiankę do miseczek lub pucharków.
4. Kiwi obierz, pokrój. Ułóż na owsiance owoce, posyp orzechami, rodzynkami, możesz też posypać pokruszonymi ciastkami.
5. Podawaj na ciepło, np. na śniadanie lub na chłodno, np. na deser.