Świderki z krewetkami i fetą - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Świderki z krewetkami i fetą
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Składniki na 2 porcje:
•	krewetki - 300 g
•	makaron Lubella Świderki - 250 g
•	wino białe, półsłodkie - 150 ml
•	masło klarowane - 100 g
•	czosnek - 2 ząbki
•	cebula dymka - 1 szt.
•	mini papryczka chili - 1 szt.
•	sól, pieprz - do doprawienia
•	feta, natka pietruszki - do posypania
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Na rozgrzanym maśle klarowanym szklimy dymkę. Dodajemy sprasowany czosnek, chwilę podsmażamy, a następnie wrzucamy posiekaną papryczkę chili oraz oczyszczone krewetki. Kiedy krewetki się zetną, wlewamy wino i smażymy 3-4 minuty. Doprawiamy solą, pieprzem. Podajemy z ugotowanym makaronem Lubella Świderki, a na wierzch kruszymy fetę oraz posypujemy posiekaną natką.
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.