Ziemniaczki pieczone z musztardą - przepis. Przepisy na Potrawy warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Ziemniaczki pieczone z musztardą    
 
    
        Ziemniaczki pieczone z musztardą
        
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1/3 szklanki musztardy, 2 łyżki oliwki, 1 posiekany ząbek czosnku, oregano, bazylia, majeranek, sól i pieprz, 6 średnich ziemniaków (około 1 kg), 3-4 ząbki czosnku                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Ziemniaki pokroić na cząstki, czosnek na cieniutkie plasterki. Wszystkie składniki oprócz ziemniaków wymieszać w sporej misce, następnie dodać ziemniaki. Zostawić na 10 - 20 minut. Wyłożyć na lekko posmarowaną oliwką, dość dużą formę, taką, aby ziemniaki wyłożyć w jednej warstwie i piec w temperaturze 225 stopni przez 35-40 minut, aż ziemniaki będą miękkie. W połowie pieczenia posypać plasterkami czosnku.
 
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.