Karkówka pod serową pierzynką pachnąca pieczarkami - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Karkówka pod serową pierzynką pachnąca pieczarkami    
 
    
        Karkówka pod serową pierzynką pachnąca pieczarkami
        
		
			
					alanml rozsmakował(a) się w tym!			
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        5 plastrów karkówki
30 dag pieczarek
1/2 cebuli
majonez
żółty ser
sól, pieprz, czosnek granulowany
olej                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Karkówkę w plastrach posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym i odstawiamy na godzinkę w chłodne miejsce.
Pieczarki podsmażamy z cebulką.
Ser scieramy.
Karkówkę układamy w naczyniu żaroodpornym lub blaszce, każdy kawałek smarujemy łyżką majonezu, na to kładziemy podsmażone wczesniej pieczarki z cebulą. 
Pieczemy ok. 40 minut w 200 stopniach. 10 minut przed końcem pieczenia posypujemy startym serem.
Podawac z brokułami i puree ziemiaczanym.
Smacznego!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.