Torcik z truskawkami (szybki) - przepis. Przepisy na Torty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Torcik z truskawkami (szybki)    
 
    
        Torcik z truskawkami (szybki)
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        35 dag gotowych bezów, 1 szklanka śmietanki kremówki, cukier waniliowy, 1 dag żelatyny, 50 dag truskawek (można je zastąpić innymi owocami, np. agrestem, morelami, gruszkami), 15 dag cukru                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Truskawki umyć, osączyć, usunąć szypułki. Kilka dorodnych odłożyć do dekoracji. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody. Gdy napęcznieje, podgrzać, aż się rozpuści. Śmietanę schłodzić, dodać połowę cukru oraz cukier waniliowy i ubić. Pod koniec ubijania dodać powoli rozpuszczoną żelatynę. Tortownicę wyłożyć bezami, na bezach ułożyć truskawki i posypać resztą cukru. Przybrać bitą śmietaną, a wierzch udekorować odłożonymi truskawkami.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.