Bezowe Petit Four  - przepis. Przepisy na Inne ciasta, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Bezowe Petit Four 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        20 bezowych okrągłych ciasteczek 
50 g utartej gorzkiej czekolady
100 g masła
50 g cukru pudru
1 jajko 
2 łyżki brandy
500 g świeżych owoców 
20 sztuk 
Czas przygotowania 25 minut 
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Do niewielkiego rondelka wbić jajko, wsypać cukier i postawić rondelek na małym ogniu. Ubijać trzepaczką na puszystą masę. Dodać utartą czekoladę, ubijać jeszcze przez 2 minuty, zdjąć z ognia, schłodzić.
W niedużej misce utrzeć masło, aż stanie się puszyste. Dodać zimną masę czekoladowo-żółtkową, alkohol i ucierać energicznie przez 3 minuty.
Smarować płaską stronę bezów kremem czekoladowym, dekorować owocami.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.