Ciasteczka francuskie wiatraczki (18 sztuk)  - przepis. Przepisy na Ciasteczka, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Ciasteczka francuskie wiatraczki (18 sztuk)     
 
    
        Ciasteczka francuskie wiatraczki (18 sztuk) 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Ciasto: 
1 gotowy blat ciasta francuskiego 
1 żółtko
Nadzienie: 
200 g powideł śliwkowych (lub konfitury z dzikiej róży) 
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Ciasto pokroić w kwadraciki. Na środek każdego nałożyć powidła śliwkowe. Rogi ponacinać i co drugi zawijać do środka, zlepić wierzchołki. Posmarować rozmąconym żółtkiem. Piec 10 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.