Ciasteczka serca w czekoladzie (60 sztuk)  - przepis. Przepisy na Ciasteczka, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Ciasteczka serca w czekoladzie (60 sztuk)     
 
    
        Ciasteczka serca w czekoladzie (60 sztuk) 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Ciasto: 
220 g masła
180 g cukru
2 żółtka
1 aromat do pierników
1 szczypta soli
320 g mąki
1 łyżka kakao
tłuszcz do foremek 
Dekoracja: 
1 szklanka cukru pudru
1 łyżka bardzo mocnego espresso
czekolada w płynie 
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Masło utrzeć z cukrem. Dodać żółtka, aromat, sól i mąkę – wymieszać. Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao. Foremki do pieczenia (mające dno) o kształcie serduszek wylepić ciastem. Piec 13 min w temperaturze 180 stopni. Ostudzić. Pół szklanki cukru pudru utrzeć z kawą. Resztę cukru utrzeć z łyżką wrzątku. Ciasteczka polukrować i ozdobić czekoladą.
 
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.