Lasagne z zielonym sosem (4-6 osób)  - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Lasagne z zielonym sosem (4-6 osób)     
 
    
        Lasagne z zielonym sosem (4-6 osób) 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        200 g brokułów 
sos pesto
½ szklanki bulionu z kostki 
300 g kiełbasy metka 
2 łyżki oleju 
12 płatków lasagne 
2 szklanki śmietany kremówki 
sól, pieprz i tłuszcz do formy 
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Brokuły podzielić na różyczki, ugotować, zmiksować z 2-3 łyżkami sosu pesto i bulionem. Metkę obrać z osłonki, pokroić na małe kawałki. Podsmażyć na oleju. Żaroodporną formę wysmarować tłuszczem. Układać w niej warstwami lasagne i kiełbasę – każdą warstwę smarować sosem. Na wierzchu powinna  być warstwa makaronu i sosu. Śmietanę chwilę gotować, doprawić solą i pieprzem, po czym polać nią potrawę. Piec 40 min w 180 stopniach.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.