Makaron z pieczarkami  - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Makaron z pieczarkami 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1 opakowanie makaronu (nitki, wstążki, rurki) 
25 dag pieczarek 
25 dag papryki (czerwonej) 
4 żółtka 
10 dag sera żółtego 
tłuszcz, sól, pieprz i czosnek do smaku	
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Pieczarki i paprykę opłukać, zemleć, połączyć z makaronem i żółtkami, doprawić. Następnie przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego, wyrównać powierzchnię, posypać żółtym serem  i zapiec w gorącym piekarniku. Podawać zaraz po przygotowaniu.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.