KARTOFLANY PLACEK Z BOCZKIEM WĘDZONYM - przepis. Przepisy na Placki i naleśniki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         KARTOFLANY PLACEK Z BOCZKIEM WĘDZONYM    
 
    
        KARTOFLANY PLACEK Z BOCZKIEM WĘDZONYM
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - ugotowane ziemniaki 600g
- 3 jajka
- 3 łyżki śmietany 12%
- chudy boczek 30 dag
- 3 łyżeczki masła
- 3 łyżeczki mąki
- 20 dag sera żółtego Gouda
- papryka mielona, sól, pieprz
odrobina masła do wysmarowania naczynia                     
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Ziemniaki obrać, ugotować, przecisnąć przez praskę. Dodać jajka, masło, śmietanę, posolić, przyprawić pieprzem, starannie wymieszać. Boczek pokroić, usunąć nadmiar tłuszczu, przesmażyć. Ser zetrzeć na tarce, wymieszać z papryką. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i wysypać mąką. Ułożyć masę ziemniaczaną, wyrównać wierzch, nakłuć gęsto widelcem. Posypać skwarkami z boczku i serem z papryką. Wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiekać 25 min.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.