DORSZ ZAPIEKANY Z POMIDORAMI - przepis. Przepisy na Potrawy z ryb, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        DORSZ ZAPIEKANY Z POMIDORAMI
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                         UWAGA! ILOŚĆ SKŁADNIKÓW NALEŻY DOBRAĆ DO ILOŚCI WYKONYWANYCH PORCJI. PRZEPIS PODANY JEST NA JEDNĄ PORCJĘ.
- filet z dorsza
- 2 pomidory bez skórki
- 2-3 ząbki czosnku
- 2 łyżki soku z cytryny
- suszony tymianek, natka pietruszki
- 1 łyżeczka masła
- sól, pieprz                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Umyte i osuszone filety skropić sokiem z cytryny, natrzeć czosnkiem roztartym z solą, przykryć i wstawić na 2godziny do lodówki. Pomidory sparzyć wrzątkiem. Obrać ze skórki, pokroić w grube plastry. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, wyłożyć filetami, przykryć pomidorami, posypać solą, pieprzem, tymiankiem i połową posiekanej natki pietruszki. Przykryć folią aluminiową, wstawić na 30 min do nagrzanego piekarnika. Pod koniec zapiekania zdjąć folię. Przed podaniem posypać pozostałą posiekaną natką pietruszki.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.