Szafranowe kopytka z migdałami (4-6 osób) - przepis. Przepisy na Potrawy warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Szafranowe kopytka z migdałami (4-6 osób)    
 
    
        Szafranowe kopytka z migdałami (4-6 osób)
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        500 g obranych ziemniaków 
150 g mąki ziemniaczanej
2 jajka
1 kapsułka szafranu w proszku
10 liści świeżego szpinaku 
masło
Do dekoracji:
migdały, szałwia 
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Ugotować ziemniaki i przetrzeć przez sito.
Wystudzić dodać mąkę, jajka i szafran rozpuszczony w odrobinie wody.
Uformować podłużne kluseczki i ugotować w lekko osolonej wodzie.
Zblanszować liście szpinaku, trzymać je w cieple.
Przed podaniem owinąć nimi kopytka i polać gorącym masłem.
Podawać ozdobione migdałamin, oraz szałwią podsmażonymi w maśle. 
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.