Czebureki - przepis. Przepisy na Placki i naleśniki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Czebureki
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Ciasto:
3 szklanki mąki
szklanka wrzątku
łyżka masła
szczypta soli
można jedno jajko
Nadzienie:
500 g mięsa mielonego
1 duża cebula
sól, pieprz                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                 
Składniki na ciasto mieszamy i wyrabiamy (wrzątku można dolać trochę więcej żeby masa była jednorodna i dało się zrobić odpowiednie ciasto).
Nadzienie może być przeróżne, ale ja robię z mięsem, cebulę wstępnie podsmażam mieszam z mięsem i doprawiam.
Rozwałkowuję cienko ciasto na desce posypanej mąką i wycinam krążki średnim talerzykiem (może być i duży). Na jednej połowie kładę nadzienie, drugą przykrywam – podobnie jak pierogi. Nadziewane „czebureki” smażę na patelni z obu stron aż będą złote i gotowe – smacznego! 
 
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.