Kompot z jabłek  - przepis. Przepisy na Kompoty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Kompot z jabłek 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        2 kg jabłek 
40 dag cukru 
1 l wody 
kawałek cynamonu i wanilii 
kwasek cytrynowy 
sok z cytryny do smaku                     
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Jabłka umyć, obrać, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Gotowe kawałki wkładać do zakwaszonej wody, aby nie ściemniały. Wodę zagotować z cukrem i przyprawami, włożyć owoce, zagotować, doprawić do smaku sokiem z cytryny. Przełożyć do słoików, zamknąć, pasteryzować w temperaturze około 90 stopni - przez 15 minut. Wystudzić w wodzie.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.