Dynia w marynacie  - przepis. Przepisy na Przetwory warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Dynia w marynacie 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        3 kg dyni
50 dag cukru 
szklanka octu 6% na 3 szklanki wody 
łyżka soli                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Dynię umyć, obrać, usunąć pestki, wydrążyć kulki specjalną łyżeczką (np. do lodów), zalać wrzącą osoloną wodą, chwilę pogotować, odcedzić.
Wodę zagotować z cukrem, włożyć kulki dyni i gotować na małym ogniu, aż będą miękkie. Przełożyć do słoików typu twist, zakręcić wieczkami wyłożonymi folią aluminiową. Pasteryzować w tem. około 90 stopni, przez 25 minut.
Po ugotowaniu dokręcić wieczka. 
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.