jabłecznik z budyniem Marty - przepis. Przepisy na Ciasta z owocami, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        jabłecznik z budyniem Marty
        
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        250 g margaryny
1 szklanka cukru
4 jajka
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 budynie śmietankowe lub waniliowe
3/4 litra mleka
ok. 3-5 jabłek                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Ugotuj  budynie w 3/4 litra mleka. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w plastry.
Margarynę utrzeć z cukrem, następnie dodawać po jednym jajku, dodając część mąki i proszek do pieczenia. Dobrze połączyć. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć na blachę. Pokrojone jabłka wyłożyć na ciasto. Na jabłka położyć gorący budyń, a następnie drugą część ciasta. Piec około godzinę w 170°C.
posypac pudrem....
pyyycha
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.